Azarbeycanda Rusça Öğrenmeye Ne Dersiniz

Azarbeycan’da Rusça Öğrenmeye Ne Dersiniz

Azarbeycan'da Rusça Öğrenmeye Ne Dersiniz ; Azerbaycanın genelinde Rusça eğitim verilmektedir. Azeri Türkçe kursları ve Rusça kursları...

Azarbeycan'da Rusça Öğrenmeye Ne Dersiniz

Azarbeycan’da Rusça Öğrenmeye Ne Dersiniz

Azarbeycan’da Rusça Öğrenmeye Ne Dersiniz, Azerbaycanın genelinde Rusça eğitim verilmektedir. Azeri Türkçe kursları ve Rusça kursları verilmektedir. Azerbaycanda Azeri Türkçesi ve Rusça dil kursları isteğinizi bize bildirmeniz yeterli 690 eurodan başlayan 6 aylık programlarımız ile mükemmel eğitim kadromuz ile siz öğrencilerimizi eğitim kalitesiyle beraber dil eğitiminize sizlere destek vermeye her daim yanınızdayız.

İki komşu ülkenin eğitim seviyeleri karşılaştırıldığında, Azerbaycan ve Rusya’nın eğitim sistemleri farklı çıkış noktaları nedeniyle öne çıkıyor. Her iki ülke de eski Sovyet cumhuriyetleri olarak belirlenmiş olsa da, Azerbaycan’ın eğitim sistemi komşusundan çok daha gelişmiştir. Bunun nedeni, eski Sovyet cumhuriyetlerinin birlikten daha yüksek bir yaşam standardı miras almalarıdır.

Azerbaycan ve Rusya

Hem Azerbaycan hem de Rusya, Kafkasya bölgesinde yer alır ve benzer bir ad taşır. Ancak coğrafya, kültür ve eğitim açısından çok farklılar. Moskova ve St. Petersburg gibi Rus şehirleri, Bakü ve Gence gibi Azerbaycan şehirlerinden çok daha gelişmiştir. Bunun nedeni Bakü ve Gence’nin sırasıyla Moskova ve St. Petersburg’a kıyasla daha küçük şehirler olmasıdır. Farklı sosyoekonomik sınıflar arasındaki eğitim seviyelerine bakıldığında gelişmişlik farkı daha da belirgindir.

Azerbaycan’da eğitim Rusya’nın etkisi altında başlamıştır. Azerbaycan’da ilk üniversite 1867 yılında Ruslar tarafından kurulmuş ve 100 yıl boyunca Azerbaycan’ın tek üniversitesi olmuştur. Ayrıca, tüm yüksek öğretim kurumları uzun yıllar Rusya’nın yetkisi altındaydı. Sonuç olarak, bu kurumlar Azerbaycan’da orta öğretimin yürütülme şeklini etkilemiştir. Ayrıca Rus dili ve edebiyatının Azerbaycan’daki mevcut edebiyat standartları üzerinde büyük etkisi olmuştur.

Azerbaycan ve Rusça Eğitim Sistemleri

İki komşu ülkenin eğitim seviyeleri karşılaştırıldığında, Azerbaycan ve Rusya’nın eğitim sistemleri farklı çıkış noktaları nedeniyle öne çıkmaktadır. Her iki ülke de eski Sovyet cumhuriyetleri olarak belirlenmiş olsa da, Azerbaycan’ın eğitim sistemi komşusundan çok daha gelişmiştir. Bunun nedeni, eski Sovyet cumhuriyetlerinin birlikten daha yüksek bir yaşam standardı miras almalarıdır – halklarının eğitim seviyelerine daha fazla yatırım yapmayı göze alabilirlerdi.

Hem Azerbaycan hem de Rusya, uluslararası alanda güçlü itibara sahip yüksek dereceli üniversitelere sahiptir. Rusya’nın en eski üniversitesi 1799’da kurulan St. Petersburg Üniversitesi’dir, Bakü Üniversitesi ise Azerbaycan’daki en eski yüksek öğrenim enstitüsüdür. Bu üniversitelerin eğitimlerini ilerletmek isteyen uluslararası öğrencilere sunacakları çok şey var; her iki ülke de her yıl diğer ülkelerden birçok değişim öğrencisine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, her iki ülkede de uluslararası öğrencilerin üniversitelerinde ücretsiz eğitim görmeleri için burs programları bulunmaktadır.

Her iki ülke de zaman içinde eğitim sistemlerini geliştirmek için harcadıkları çaba sayesinde büyük başarılar elde etmiştir. Her iki ülkedeki liseler ve kolejler, Rus dili ve edebiyatı, matematik, mühendislik ve bilgisayar bilimleri vb. kurslar aracılığıyla genç yetişkinler arasında okuryazarlığı artırmak için çaba sarf etmiştir. Bu, kendi uluslarının kültürel miraslarını ve şu anda ayaklarının altında gelişen ekonomilerini şekillendirmeye yardımcı oldu.

Azerbaycanda tüm işlemleri güven içinde yapılır. Eğitimini alan öğrenci yaşama katılırken rusca konuşacağı için hiç zorlanmadan adapte olacaktır.

üniversiteye hazırlık okumadan başlama imkanı

Rusca kursu için yaz aylarını seçen öğrenci eylül döneminde üniversiteye hazırlık okumadan başlama imkanı yaratılmaktadır. Her türlü bilgiyi iletişim adreslerimizden randevu alarak Azerbaycan Eğitim Merkezimiz yardımcı olacaktır.

Adres Te. No.
Katip Mustafa Çelebi Mavi Han İstiklal Caddesi No: 49 D:kat:5, 34433 Taksim/İstanbul (0212) 709 87 09
Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!